Latest News

Home / Tips / Verkoop tips

Verkoop tips

Een iPhone, iPad of iPod touch gereed maken voor verkoop

Nu er weer een nieuwe generatie iOS apparaten zijn gelanceerd zullen er vast een aantal gebruikers zijn die hun oude iPhone, iPad of iPod Touch willen verkopen. Voordat je een iDevice gaat verkopen zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je het beste kunt uitvoeren voordat je iDevice in iemand anders handen terecht komt.

Verder is het belangrijk dat alle gegevens en andere bestanden zijn verwijderd van je iDevice, iCloud wordt uitgeschakeld en je iDevice wordt verwijderd uit jouw supportporfile. Volg onderstaande stappen om een geslaagde verkoop te garanderen.

 

Stap 1: Back-up je data

Maak nog voor de laatste keer een back-up van je huidig iDevice, op deze manier zullen zeker alle instellingen, applicaties, enzovoorts in de back-up staan. Deze kun je dan onmiddellijk terugplaatsen op jouw nieuwe aankoop. Dankzij iCloud kun je op een snelle manier een back-up maken van je iDevice. Dit doe je via:

Voor iOS 7: Instellingen ▸ iCloud ▸ Opslag en reservekopie ▸ iCloud-reservekopie
Voor iOS 8: Instellingen ▸ iCloud ▸ Reservekopie ▸ Maak nu reservekopie

Uiteraard kun je ook een reservekopie maken via iTunes, sluit je iDevice aan met behulp van de USB-kabel aan op je computer. Open iTunes, navigeer naar je iDevice en klik op ‘Maak reservekopie’.

Tweedehands iPhone 5s verkoop klaar

 

Stap 2: Schakel ‘Zoek mijn iDevice’ en iCloud uit

Sinds de komst van iOS 7 is je iDevice extra beveiligd met behulp van iCloud. Wanneer iemand jou telefoon zou stelen en hem wilt herstellen moet deze eerst inloggen met jouw Apple ID alvorens hij het apparaat kan herstellen. Uiteraard is dat niet zo handig als je jouw iDevice verkoop aan iemand anders. Schakel daarom ‘Zoek mijn iDevice’, dit doe je via: Instellingen ▸ iCloud ▸ Zoek mijn iDevice. Hierna kun je het beste ook iCloud verwijderen door onderaan op ‘Verwijder Account’ te tappen en eventueel de ‘Zoek mijn iPhone’ applicatie te verwijderen.

iOS 8: Om iCloud te verwijderen van een iOS 8 apparaat dien je te navigeren naar Instellingen ▸ iCloud ▸ Log uit

Tweedehands iPhone 5c

Stap 3: Schakel iCloud-sleutelhanger uit

Vanaf iOS 7 kun je al je wachtwoorden bewaren in de iCloud-sleutelhanger, het is belangrijk dat je deze handmatig uitzet. Hierdoor ben je er zeker van dat je iDevice niet meer gekoppeld wordt aan je sleutelhanger. Om deze optie te deactiveren dien je deze uit te schakelen via Instellingen ▸ iCloud ▸ Sleutelhanger ▸ Schakel de iCloud-sleutehanger uit.

Stap 4: Schakel iMessage en FaceTime uit

Zorg ervoor dat iMessage is uitgeschakeld zodat de nieuwe eigenaar niet zomaar je iMessage berichten ontvangt. iMessage kun je uitschakelen via: Instellingen ▸ Berichten ▸ iMessage. Hierna dien je FaceTime uit te schakelen, dit kun je doen via Instellingen ▸ FaceTime ▸ Schakel FaceTime uit. Verder is het ook belangrijk dat je jouw iDevice verwijderd uit jouw Supportprofile, bekijk stap 5 voor deze procedure.

Tweedehands iPad

Stap 5: Wis alle inhoud en instellingen

Het beste voor een verkoop is je iDevice als ‘nieuw’ aanbieden. Daarom is het fijn als de verkoper al alle inhoud en instellingen wist, zo ben je er ook zeker van dat de nieuwe eigenaar geen persoonlijk gegevens te weten komt. Je kunt alle inhoud en instellingen verwijderen via het apparaat zelf.

Dit doe je via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Wis alle inhoud en instellingen

iOS zal alle gegevens verwijderen van je iDevice, als dit proces voltooid is zal deze opnieuw opstarten. Verder kun je ook je iDevice herstellen via iTunes, sluit je iDevice aan met behulp van de USB-kabel aan op je computer. Open iTunes, navigeer naar je iDevice en klik op ‘Herstel’.

Tweedehands iPhone 5c

Stap 6: Verwijder de SIM-kaart (iPhone en iPad cellular)

Verwijder je SIM-kaart, zo zal je hem zeker niet vergeten. Het beste is om je iDevice uit te schakelen als je deze handeling wilt uitvoeren, hierna kan deze altijd opnieuw worden opgestart zonder SIM-kaart

Stap 7: Maak je iDevice schoon

Het is een goed idee om je iOS apparaat schoon te maken, zodat hij er weer als gloednieuw uit zal zien. Mocht je gebruik maken van eventuele beschermfolie is het aan te raden om deze te verwijderen. Dit geeft namelijk de indruk dat je iets wilt verbergen. Daarnaast kun je het toestel het beste schoonmaken volgens de richtlijnen van Apple. Deze vind je op de support pagina van Apple. Een groot plus punt is dat je de originele doos nog in jouw bezit hebt en hier je iDevice samen met bijhorende accessoires in plaatst.

 

 

Bron : http://www.appletips.nl/een-iphone-ipad-of-ipod-touch-gereed-maken-voor-verkoop/

 

Leave a Comment